Rumové palacinky s citrónovou kôrou

17.07.2020

Palacinky som mal rád odjakživa. Keď som bol malý, mama nám ich robila každý víkend ako olovrant, a nikdy sme sa ich nevedeli dojesť.  Voňali po vanilke a vlastne aj dnes, keď telefonujem s mamou, mám pocit, že sa okolo môjho mobilu vznáša vanilková vôňa...

Potrebujeme:

dve šálky hladkej múky, jedno celé rozbité vajíčko, vanilkový cukor, citrónovú kôru (tá tomu dodá šmak), kávovú lyžicu rumu (hahahahahaha, isteeee irenkooo) a potom mlieko, ktoré nalievame dovtedy, kým nevymiešame zmes hustú ako smotana. Dám tam nakoniec aj polievkovú lyžicu obyčajného oleja, vtedy sa nepripečú na panvicu. Necháme odstáť (asi hodinu) a potom žufankou v primeranom množstve nalievame zmes na rozhorúčenú panvicu a necháme opekať. Hotovú sú, ak pekne na niektorých miestach ohnednú.  S rumom to netreba preháňať (haha). Palacinky sú nielen chutné ale aj perfektne rozvoniavajú a navodia romantickú atmosféru (poniektorým zdvihnú aj náladu). Naplniť sa dajú dobrým džemíkom, ale aj hotovým ochuteným tvarom, bežne je ho dostať kúpiť v hociktorom obchode. Dobrú chuť.

www.lenivagazdina.sk
Všetky práva vyhradené 2020
Vytvorené službou Webnode Cookies
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky