Rumové palacinky s citrónovou kôrou
Palacinky som mal rád odjakživa. Keď som bol malý, mama nám ich robila každý víkend ako olovrant, a nikdy sme sa ich nevedeli dojesť. Voňali po vanilke a vlastne aj dnes, keď telefonujem s mamou, mám pocit, že sa okolo môjho mobilu vznáša vanilková vôňa...

Potrebujeme:
dve šálky hladkej múky, jedno celé rozbité vajíčko, vanilkový cukor, citrónovú kôru (tá tomu dodá šmak), kávovú lyžicu rumu (hahahahahaha, isteeee irenkooo) a potom mlieko, ktoré nalievame dovtedy, kým nevymiešame zmes hustú ako smotana. Dám tam nakoniec aj polievkovú lyžicu obyčajného oleja, vtedy sa nepripečú na panvicu. Necháme odstáť (asi hodinu) a potom žufankou v primeranom množstve nalievame zmes na rozhorúčenú panvicu a necháme opekať. Hotovú sú, ak pekne na niektorých miestach ohnednú. S rumom to netreba preháňať (haha). Palacinky sú nielen chutné ale aj perfektne rozvoniavajú a navodia romantickú atmosféru (poniektorým zdvihnú aj náladu). Naplniť sa dajú dobrým džemíkom, ale aj hotovým ochuteným tvarom, bežne je ho dostať kúpiť v hociktorom obchode. Dobrú chuť.