Pravý echt!guláš (motorkársky)

16.07.2020

Keď príde občas víkend, kedy nám ženy dajú voľno, vtedy je čas vybrať sa na potulky (aspoň po okolí). Nádherné počasie, vietor vo vlasoch a ide sa! Sme taká malá partia, ktorá sa občas utrhne, no ak niekde odparkujeme, vytiahnem ten zázračný kožený kufrík, v ktorom mám pár ingrediencií a kus poriadneho mäsa. Kotlík sa podobá na prilbu, takže ho vozíme celkom bez hanby a nenápadne :)

Potrebujeme:

kotlík, kúsok na kocky pokrájaného bravčového mäsa, korenie (nosím také malé balíčky uložené vo vrecku - čierne korenie, štipľavú mletú papriku, soľ), už vopred nakrájanú cibuľu - veeeeeeeľa, trocha masti a zemiaky. 

Najskôr postavíme kotlík a na masti osmažíme do hneda cibuľu, potom tam hodíme mäso a necháme pustiť šťavu. Dolejeme vodou (aj minerálkou), alebo dobrým čiernym pivom (alkohol sa vyparí - logika). Necháme poriadne pomaličky variť, asi po hodine, keď je mäso akurát mäkké, nasypeme do kotlíka nakrájané zemiaky - maličké kocky. Ak je hubárska sezóna, sem tam do gulášu hodíme pár overených hríbov. Úplne to stačí, aby ste sa poriadne najedli a oddýchli si pri tom.  Podávame s kúskom chlebíku. Najlepšie je, ak sa rozhodnete v prírode aj prenocovať, vtedy si môžete dať pohár piva (my aj tak pijeme nealko birell, ten je fakt dobrý). S korením netreba preháňať, všetko s mierou. 

www.lenivagazdina.sk
Všetky práva vyhradené 2020
Vytvorené službou Webnode Cookies
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky