Bryndzové oplátky na leto

05.07.2020

Sedíme tak večer v krčme a zrazu sa kamarát, akurát začalo leto, začal sťažovať, že onedlho ( teda v decembri) ho znova žena začne nútiť piecť vianočné oblátky. Vraj je to drina, samý pot a hlavne, veľa, veľa roboty s neporiadkom. Slovo dalo slovo, oblátkovač som si požičal a vyskúšal nejaké upiecť. Veď keď to dokážu ženy...

Potrebujeme: dve šálky hladkej múky, jednu šálku ( takú čajovú) polohrubej múky, čajovú lyžicu soli, trocha rasce (od oka), asi dve polievkové lyžice oleja, jednu bryndzu, pol litra mlieka a pol litra vody, plus jedno vajíčko. Celé. 

Je to všetko odhadom, pretože by ste z toho mali namiešať takú nie hustú a nie riedku zmes, skoro ako na normálne palacinky. Nechal som to odstáť asi pol dňa normálne na linke a potom ešte poriadne vymiešal. Rozohrial som ten čudný prístroj, že už je mi naznačila svietiaca kontrola. Potrel som tie platne včelím voskom (dodal mi ho k stroju kamoš) a šup na to! No, tá prvá bola poriadna šupa. Nalial som lyžičkou na platňu zmes, zatvoril a hneď som sa aj prežehnal, aby frajerka neprišla domov skôr, ako to stihnem upratať.  

Po niekoľkých pokusoch som pochopil, že na to musím ísť pomaly a opatrne. Výsledok ma potešil, za dve hodiny som urobil asi 50 kusov a narobil som sa ako kôň. A to som si na začiatku myslel, že to musí byť biznis ako sviňa a už sa sa videl, ako cez Vianoce zarábam. Kým som upratal celú kuchyňu, aj chuť ma na ne prešla a zjedli sme ich až na druhý deň, keď tú moju prešli nervy tiež (z toho upratovania po mojom upratovaní).


www.lenivagazdina.sk
Všetky práva vyhradené 2020
Vytvorené službou Webnode Cookies
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky